Home

Woerdekom Webdesign | Lienden

Over ons

Meer over onze aanpak en werkwijze

Nieuws

Nieuwsoverzicht en designblog

Partners

Onze partners waar wij intensief mee samenwerken

Contact

Algemene bereikbaarheid en contactgegevens

Websites

Websites

Alles over uw op maat gemaakte CMS website

OnePage website

Alle info en diensten op 1 pagina, Less is more!

Landingspagina

Uw logo en huisstijl als landingspagina

Onderhoudscontract

Geen zorgen over updates, patches en back-ups

Webwinkels

Webwinkels

Uw eigen producten in een webwinkel

Onderhoudscontract

Geen zorgen over updates, patches en back-ups

Portfolio

Portfolio

Portfolio van opgeleverde websites en webwinkels

Software

Easy Rolodex in de Cloud

Cloud oplossing voor Easy Rolodex adressenbeheer

Remote support

Ook op afstand willen wij u graag van dienst zijn

Home

Woerdekom Webdesign | Lienden

Over ons

Meer over onze aanpak en werkwijze

Nieuws

Nieuwsoverzicht en designblog

Partners

Onze partners waar wij intensief mee samenwerken

Contact

Algemene bereikbaarheid en contactgegevens

WordPress 5.6 biedt talloze manieren om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Geniet van een gloednieuw standaardthema. Daarnaast is de ondersteuning voor het bewerken van blokken, kolommen en headers beter dan ooit tevoren. En ook voor content marketeers die graag met video werken zijn er gave opties toegevoegd.

Nieuw thema: Twenty Twenty-One

WordPress 5.6 komt met een nieuw thema, namelijk: Twenty Twenty-one. Het nieuwe thema is gemaakt met de focus op de blokeditor en zit boordevol gloednieuwe blokpatronen die je enkel in de standaardthema’s kunt krijgen. Doordat WordPress zich meer en meer focust op de usability van het CMS kun je binnen enkele seconden verschillende lay-outs uitproberen en het volledig aanpassen aan jouw wensen, of die van je klanten.

Verbeterde en nieuwe features

Meer flexibiliteit in de lay-out

Als je de blokeditor al geweldig vond, dan ga je hier helemaal van smullen. In deze core update maakt WordPress het mogelijk om de lay-out van een pagina volledig aan te passen naar jouw wensen. Bewerk de hoogte en breedte van blokken, kolommen en headers zonder code daarvoor te gebruiken.

Verbeterde blokpatronen

WordPress 5.6 introduceert voorgeconfigureerde blokpatronen. Met deze blokpatronen kun je vrij eenvoudig standaardpagina’s (zoals een blog, contactpagina, landingspagina etc.) pre-builden. Daardoor kun je veel eenvoudiger en efficiënter werken.

Ingebouwde patronen

Naast de zojuist beschreven blokpatronen introduceert WordPress 5.6 ook ingebouwde patronen. Deze ingebouwde patronen bestaan uit een reeks blokpatronen waarmee je met minimale inspanning complexe lay-outs kunt realiseren. Pas ze volledig naar wens aan op basis van kleuren, tekst en afbeeldingen zodat ze perfect aansluiten op jouw huisstijl.

Video-ondertitels en bijschriften

Maak jij gebruik van video’s op jouw website? En zijn sommige of alle video’s in een vreemde taal? Dan herken je vast het probleem dat het niet altijd even makkelijk was om ondertiteling of bijschriften toe te voegen. In WordPress 5.6 is het makkelijker dan ooit om video’s toegankelijk te maken voor iedereen die ondertiteling of bijschrift nodig heeft. Deze kun je namelijk eenvoudig toevoegen aan je video’s door ze te uploaden op de pagina of in het bericht.

Automatische updates

Automatische updates is nu voor iedereen toegankelijk. Op het eerste oogpunt lijkt dit een verademing omdat het veel werk uit handen kan nemen. Maar wees voorzichtig en denk goed na of deze functie in jouw voordeel of nadeel werkt. Klanten van Woerdekom Webdesign met een onderhoudscontract hoeven hier niet over na te denken, dit wordt voor hun geregeld!

Developer features

REST API-authenticatie met password

Dankzij de nieuwe autorisatiefunctie kunnen apps van derden naadloos en veilig verbinding maken met je website. Daarnaast heb je zicht op de apps die verbinding maken met je website en bepalen wat ze doen.

Begin ondersteuning voor PHP 8.0

Met WordPress 5.6 is de eerste stap gezet richting de ondersteuning van PHP 8.0. Daarom is het geen verkeerde gedachten om al na te denken over de compatibiliteit van jouw WordPress producten, diensten en websites zodat je bij volledig ondersteuning van PHP 8.0 direct kunt profiteren van alle voordelen.

Van tevoren fouten controleren met jQuery

In de vorige WordPress core update is de start gemaakt voor de jQuery update. In deze core update is de volgende stap in het realiseren van de jQuery update gezet. De laatste fase zal plaatsvinden in WordPress 5.7. Dat laat dus nog even op zich wachten. Met de jQuery update kun je plugins testen op jQuery en jQuery UI voordat ze worden bijgewerkt in WordPress. Wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met de manier waarop je site eruit ziet (bijv. een button die niet werkt of een slider die blijft hangen), installeer dan de jQuery Migratie plugin.

Updaten: wel of niet?

Voordat je updates doorvoert adviseren we altijd om deze eerst zorgvuldig te testen op een staging omgeving. Het testen van een update op een staging kost iets meer tijd dan simpelweg op de update-knop klikken maar je kunt er veel profijt van hebben. Door updates op een staging te testen voorkom je dat deze bestaande plugins, thema’s of code door de war gooit waardoor je website niet meer werkt naar behoren of in het ergste geval onbereikbaar is.